4/6/21

Βοτανικός Κήπος (2)

 

Δεν ξέρω αν έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι εμείς οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου (μικροί και μεγάλοι) πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε έναν "παράδεισο" στην πόλη μας!
"Βοτανικός Κήπος Ιουλίας και Αλέξανδρου Ν. Διομήδους" ή "Βοτανικός Κήπος Διομήδους" (για συντομία), αλλά και σκέτο "Βοτανικός Κήπος" ή "Διομήδειος Κήπος"... Όπως και να τον πει κανείς, όλοι συμφωνούν ότι είναι ένα πραγματικό φυσικό στολίδι για το λεκανοπέδιο, μια όαση μες στο τσιμέντο!


Εμείς είμαστε ακόμα πιο τυχεροί γιατί το σχολείο μας βρίσκεται "σε απόσταση αναπνοής": εκατό μέτρα και πέντε λεπτά (με τα πόδια!) από την πύλη εισόδου του Κήπου! Έτσι έχουμε την ευκαιρία και την άνεση να οργανώνουμε αποδράσεις όποτε έχουμε όρεξη, χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή έξοδα μετακίνησης...


Την περασμένη Τρίτη (2/6/21) η Τρίτη τάξη είχε τη χαρά να τον επισκεφθεί (για δεύτερη φορά φέτος!) και να πάρει μέρος σε δύο διαφορετικές δράσεις:
α) Επίσκεψη στο "Φυτώριο" και β) "Πεζοπορία" στο βουνό...


Μάθαμε τη διαδικασία σποράς των φυτών, περπατήσαμε στο βουνό ("ξεθεωθήκαμε", είναι η αλήθεια!), φάγαμε, παίξαμε και γυρίσαμε αναζωογονημένοι στο σχολείο μας... 
Ευχαριστούμε πολύ την κα Ιωάννα και τον κ. Γιώργο για όλα (και τον κ. Κλεάνθη, φυσικά!)...


Σειρά έχουν τα παιδιά της Έκτης την επόμενη Τρίτη... Ευχόμαστε να περάσουν εξίσου όμορφα!
Περιμένουμε τις εμπειρίες τους και φωτογραφίες για να σας τις μεταφέρουμε σε επόμενη ανάρτηση...