27/2/18

Το 5ο Δ. Σχ. Χαϊδαρίου "Οδυσσέας Ελύτης" υποδέχεται την Ευρώπη!


Το 5ο Δ. Σχ. Χαϊδαρίου  υποδέχεται την Ευρώπη
Δελτίο  Τύπου
  Το σχολείο μας, το 5ο Δ. Σχ. Χαϊδαρίου,  πάντα ανοικτό σε νέες προκλήσεις και πρωτοπόρο σε καινοτόμες δράσεις,  συμμετέχει  στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+, το οποίο έχει συνολική διάρκεια δύο χρόνια (1/9/2016 – 31/8/2018) και σκοπό έχει την ανταλλαγή καλών πρακτικών και πρωτότυπων δράσεων με συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς από τέσσερα ακόμα ευρωπαϊκά κράτη. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα συνεργαζόμαστε με δασκάλους από τη Γαλλία, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.
   Μέσα από τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα ERASMUS+, εμείς οι δάσκαλοι αλλά και οι μαθητές  μας έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με δασκάλους και μαθητές άλλων ευρωπαϊκών σχολείων, να γνωρίσουμε τα εκπαιδευτικά τους συστήματα αλλά και την κουλτούρα τους. Έχουμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να δουλέψουμε μαζί για κοινούς στόχους, να διευρύνουμε τους ορίζοντες της σκέψης μας. Δίνεται σε όλους μας η δυνατότητα να λειτουργήσουμε σαν ενεργοί και ισότιμοι πολίτες μιας ενωμένης Ευρώπης.
 Στα πλαίσια του προγράμματος, εκτός των κοινών δράσεων οι οποίες πραγματοποιούνται εντός των συμμετεχόντων σχολείων, εντάσσονται και πέντε διακρατικές συναντήσεις, μία σε κάθε χώρα-εταίρο.

   Η τέταρτη  διακρατική  συνάντηση  στα  πλαίσια  του  προγράμματος  θα  πραγματοποιηθεί στο  σχολείο μας, στο  5ο  Δημοτικό  Σχολείο Χαϊδαρίου  και  στην  πόλη  μας,  το  Χαϊδάρι,  την  Πέμπτη   8   και την  Παρασκευή 9  Μαρτίου  2018. Σε αυτήν  θα  συμμετέχουν  συνολικά  19  εκπαιδευτικοί  από  τη Γαλλία,  την  Εσθονία,  την  Ιταλία  και  τη Β.  Ιρλανδία.  Από  το  σχολείο  μας  συμμετέχουν τρεις εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν τη συνάντηση, δούλεψαν με τους μαθητές τους πάνω σε μια σειρά δραστηριοτήτων, που σκοπό έχουν την παρουσίαση του σχολείου μας στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες  που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.  Οι  συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί θα έχουν  την ευκαιρία  να  παρουσιάσουν  εργασίες  δικές  τους  και των  μαθητών  τους,  να  συζητήσουν  θέματα κοινού ενδιαφέροντος  που  άπτονται  της  εκπαιδευτικής  διαδικασίας, καθώς  και να  δουν  τη  λειτουργία  της  σχολικής  μας  μονάδας.  Παράλληλα, θα  έχουν  την  ευκαιρία  να  γνωρίσουν  την  κουλτούρα  άλλων  ευρωπαϊκών  χωρών  και  ειδικότερα  της  χώρας  μας  και  να  ενδυναμώσουν  τις  σχέσεις  φιλίας  και    αλληλοσεβασμού.  Θα  φιλοξενηθούν  στο  σχολείο  μας, όπου και θα παρακολουθήσουν το σχολικό πρόγραμμα,  θα  επισκεφθούμε το Δημαρχείο της πόλης μας, θα ξεναγηθούμε στο  «Παλατάκι» αλλά και στην  Αθήνα, Μουσείο Ακρόπολης, ιστορικό  κέντρο.
 Όλοι  μαζί ,λοιπόν, δάσκαλοι και μαθητές, ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας και να τους  προσφέρουμε μια πολύτιμη εμπειρία!

Η Δ/ντρια & οι δάσκαλοι του 5ου Δ. Σχ. Χαϊδαρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: