14/5/20

Εγγραφές στην Α΄ τάξη...


5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
                  «Οδυσσέας Ελύτης»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ  ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ  2020-21

Σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική χρονιά 2020-21 στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα  φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.  
(σχετική  εγκύκλιος  του  ΥΠΑΙΘ Φ.6/55081/Δ1/13-5-2020) 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Τα  απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη Δημοτικού είναι τα εξής:
α) Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Διευκρινίζεται ότι δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά αναζητείται από το σχολείο μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘ. Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες μπορούν να εγγραφούν στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένη/ο στα ελληνικά. 
β) Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.). Συγκεκριμένα η επίδειξη της πρώτης σελίδας του Β.Υ.Π. όπου αναφέρεται το όνομα του μαθητή/τριας καθώς και των σελίδων από όπου προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.  

γ) Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) συμπληρωμένο από το γιατρό.
Το έντυπο αυτό οι γονείς μπορούν να το παραλάβουν από το Νηπιαγωγείο προέλευσης, από το σχολείο μας ή να το αναζητήσουν online στο ιστολόγιο του σχολείου μας: http://to-blogaki-mas.blogspot.com/

δ)  Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται ότι η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ανήκει στους δρόμους που είναι μέσα στα όρια του σχολείου. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ -ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ-, ή συμβόλαιο αγοράς ή μισθωτήριο ή το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία).

ε) Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου.
Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης» το Νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή κηδεμόνα για την εγγραφή στο δημοτικό.

στ) Αίτηση-δήλωση για εγγραφή στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Οι εγγραφές γίνονται από 15/5/2020 έως 29/5/2020 αποκλειστικά με ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου 2105813451 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@5dim-chaid.att.sch.gr ως εξής:

Δευτέρα-Παρασκευή  10.00΄- 13.00΄ μ.μ.  (είσοδος από οδό Δόξης)  

Μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εγγραφής και πληροφορίες στο σχετικό σύνδεσμο στο ιστολόγιο του σχολείου μας http://to-blogaki-mas.blogspot.com/


                                                                             Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Υπουργική απόφαση-εγκύκλιος
ΘΕΜΑ: «Εγγραφές μαθητών και μαθητριών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021»
https://www.minedu.gov.gr/ypapegan/ypour-apof/44942-13-05-20-eggrafes-mathiton-kai-mathitrion-sta-dimotika-sxoleia-gia-to-sxoliko-etos-2020-2027

Φόρμα ΑΔΥΜ (Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή)
http://www.3ype.gr/uploads/nea/adym/15-16/atomikodeltio.pdf


   Όρια 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου
..................................................................................................................................................................

5ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
              «Οδυσσέας Ελύτης» 

Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα 
και στην Πρωινή Ζώνη

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο  Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων κηδεμόνων τους συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο. 
Στο τμήμα της Πρωινής Ζώνης (7.00-8.00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές/τριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. 

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
1) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.
2) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως, πολύτεκνοι /τρίτεκνοι /μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις/ ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης /φυλακισμένοι).
3) πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.
4) Η εγγραφή των μαθητών/τριών  που  ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.



Περισσότερες πληροφορίες
http://www.minedu.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: