17/10/22

Βράβευση μαθήτριας του σχολείου μας!

 Μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή για το σχολείο μας να έχει στις τάξεις του τη νικήτρια ενός πανελλήνιου διαγωνισμού ποίησης!

Την περασμένη άνοιξη ο δήμος Αγίας Βαρβάρας προκήρυξε διαγωνισμό ποίησης για το έτος 2022, αφιερωμένο στον ποιητή Τάσο Λειβαδίτη με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του. 
Το θέμα του διαγωνισμού, εμπνευσμένο από τον στίχο του Τ. Λειβαδίτη "Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο", ήταν το αίτημα του ποιητή για έναν καλύτερο κόσμο μακριά από τη βιαιότητα και τη συμφορά του πολέμου, έναν κόσμο ειρηνικό και δίκαιο!

Ο διαγωνισμός είχε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα (αλλά και από το εξωτερικό!) και συγκέντρωσε πλήθος ποιημάτων!
Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς των σχολείων του δήμου, αφιέρωσε πολύ χρόνο τους επόμενους μήνες ώστε να κρίνει αυτά που ξεχωρίζουν σε κάθε κατηγορία.
Μία από τις κατηγορίες ήταν: "Μαθητικός πληθυσμός Α/θμιας Εκπαίδευσης"...
Σ' αυτήν την κατηγορία η μαθήτρια της (φετινής) Πέμπτης τάξης του σχολείου μας Εβελίνα Μεθενίτη πήρε το πρώτο βραβείο με το ποίημά της "Πολεμιστή για Σταμάτα μια Στιγμή"!!!

 

Το σχολείο μας, το 5ο Δημοτικό Χαϊδαρίου, που φέρει στον τίτλο του και το όνομα ενός άλλου μεγάλου ποιητή, του Οδυσσέα Ελύτη, νιώθει μεγάλη περηφάνια και τιμή γι' αυτήν τη σπουδαία επιτυχία της μαθήτριάς μας!
Δάσκαλοι και μαθητές του σχολείου τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και όμορφες στιγμές στη ζωή της!
Εβελίνα, σ' ευχαριστούμε...


ΥΓ. Ως δάσκαλος της Εβελίνας τα τελευταία δύο χρόνια (και τον πρώτο μήνα της Ε', όπου συνέβησαν όλα αυτά τα ωραία!) είχα τη χαρά να συνεργαστώ (και) με αυτό το υπέροχο και πολυτάλαντο πλάσμα!
Αν και περίμενα ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να ήμουν καλεσμένος σε μια σημαντική της παρουσία στον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών (μια έκθεση ζωγραφικής;), είχα την τιμή να παρευρεθώ στη βράβευσή της (μετά από ιδιόχειρη πρόσκληση-έργο τέχνης της ίδιας!) και να το ζήσω πολύ νωρίτερα, μόλις στα 10 της!

Εβελίνα, σε ευχαριστώ και προσωπικά... Εύχομαι να μη χάσεις ποτέ αυτό το υπέροχο χαμόγελο και τη χαρά της ζωής που έχεις ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: